Gå til hovedindhold
Job

Virksomhedspraktik og løntilskud

En virksomhedspraktik og en periode med løntilskud kan begge være adgangen til en fastansættelse. Du får nemlig prøvet arbejdsopgaver af og får erfaring til dit CV.

Ledig som søger løntilskud og virksomhedspraktik.

Indhold

  Virksomhedspraktik giver dig praktisk erfaring

  Når du er i virksomhedspraktik, benytter du din viden fra din uddannelse i praksis eller lærer nye opgaver at kende. Virksomhedspraktik er en rigtig god idé til at få relevant arbejdserfaring til dit CV, hvis du fx kommer direkte fra en uddannelse eller er i gang med et brancheskift.

  En virksomhedspraktik varer som regel 4 uger, og sammen med arbejdsgiver og jobcentret aftales det, hvilke opgaver du skal hjælpe med at løse hos virksomheden. 

  Du kan komme i virksomhedspraktik fra din første dag som ledig. Jobcenter Næstved har en praktikbank med mulige praktikker, men du kan også selv finde en virksomhed, som du gerne vil i praktik hos.

  Se videoen med tips til at finde en virksomhedspraktik

  Løntilskud - en længere periode

  Når du er i løntilskud, er du ansat i en virksomhed på samme vilkår som de øvrige medarbejdere. Din arbejdsgiver får tilskud til din løn og betaler resten selv. Du er stadig på dagpenge eller din overførselsindkomst, og du skal derfor fortsat søge jobs, selvom du er i løntilskud.

  Du kan komme i løntilskud, når du har været ledig i 6 måneder. Et løntilskud varer ofte omkring 4-6 måneder, men det afhænger af, om du er i løntilskud i en privat, regional eller offentlig virksomhed. 

  Løntilskud er en god mulighed for at få erfaring hos lige netop den virksomhed, hvor du ønsker at arbejde. Du kan med fordel spørge virksomheden, om du kan komme i et løntilskud hos dem. Så kan du vise, at du er motiveret for at arbejde for virksomheden.

  Et løntilskud kan føre til fastansættelse, men selv hvis det ikke ender med det, har du fået praktisk erfaring over en længere periode til dit CV. 

  Se videoen med tips til, hvis du skal i løntilskud